Laddercompetitie

De padelcommissie organiseert eind 2020 / begin 2021 de tweede editie van de padel laddercompetitie! De laddercompetitie heeft tot doel, om degene die een padel wedstrijd willen spelen, hiermee in de gelegenheid te stellen.
Je kunt je als lid van TTV op ieder moment inschrijven.

DE TWEEDE EDITIE START WANNEER DE MAATREGELEN HET TOELATEN - INSCHRIJVEN IS ALTIJD MOGELIJK VIA ONDERSTAAND FORMULIER

De laddercompetitie wordt in een piramidevorm weergegeven, hetgeen inhoudt dat men alleen een padel koppel kan uitdagen die een trede boven de uitdagers/uitdaagsters staat. Er wordt gespeeld in categorie beginner, lichtgevorderd en gevorderd.

Hoe werkt het?

Kijk op de ladder op de website (privé link alleen bekend bij ladderspelers), in de Laddercompetitie groepsapp of in het clubhuis naast het afhangsysteem voor de meest recente piramide en kies een padel koppel uit de rij boven je waar je graag tegen wilt spelen.

 1. Stuur één van de tegenstanders een e-mail of bel / stuur een WhatsApp bericht. Waar staan deze contactgegevens?  -> In het tabblad “Deelnemers” via de online link die bekend is bij ieder koppel; OF -> Via de Padel Laddercompetitie Whatsapp groep. Het is de bedoeling dat je privé contact opneemt met de tegenstander(s).
 2. Samen met je partner en tegenstanders bepaal je een dag en een tijdstip waarom jullie de wedstrijd gaan spelen (binnen 2 weken).
 3. De uitdager zorgt voor de padel ballen;
 4. Stuur jullie ingplande wedstrijd door naar Sebastiaan Janssen via Whatsapp of via [email protected]
 5. Hang via het afhangsysteem of via het online reserveringssysteem de padelbaan af met jullie KNLTB leden pasjes cq. KNLTB club app. Houd rekening met de spitsuren;
 6. Speel een gewone wedstrijd om 2 gewonnen sets (maximaal 1 uur i.v.m. afhangen). Mocht het 1-1 staan in sets, dan wordt er als 3e set een super-tie break gespeeld tot de 10 punten;
 7. Uitslag doorgeven aan Sebastiaan Janssen via Whatsapp of via [email protected]

NIEUW IN EDITIE 2 – EXTRA PUNTEN KLASSEMENT 

Om trede 1 uitdagend te houden is het per 1 januari 2021 voor het koppel dat op trede 1 staat uit categorie beginners & lichtgevorderd mogelijk om een koppel uit de onderste tredevan de categorie boven hen uit te dagen. Onder de reguliere regels wordt een wedstrijd gespeeld. Bij winst door de uitdagers van trede 1 winnen zij een extra punt voor het “extra puntenklassement”.  

Het verschil met de reguliere ladder regels is dat er bij winst niet van plaats gewisseld wordt. Jullie blijven dus altijd spelen in de categorie waarin jullie zijn ingedeeld vanaf het begin.  

De reguliere ladder blijft ondertussen gewoon actief. De extra punten worden losmeegerekend en bijgehouden door de laddercoördinator. Hiervoor zal een extra prijs voor worden uitgereikt.

Aanvullende regels

 • Als jullie 2 maanden geen wedstrijd hebben gespeeld, moeten jullie een stapje terug: jullie zakken automatisch op de ladder. De laddercoördinator bepaalt wie de opengevallen plaats inneemt;
 • De wedstrijd kan niet gespeeld worden tijdens competities of interne activiteiten.
 • Als een uitgedaagd team niet binnen 2 weken de uitdaging kan aangaan, wisselen zij van positie in de ladder met de uitdager;
 • Wanneer jullie iemand hebben uitgedaagd en niet hebben gewonnen, mogen jullie niet direct dezelfde tegenstanders weer uitdagen. Hier moet minimaal 2 weken vanaf gespeelde datum, of een andere ladderwedstrijd tussen zitten. Hetzelfde geldt wanneer jullie uitgedaagd zijn en verloren hebt;
 • Komt één van de koppels zonder bericht niet opdagen op het afgesproken tijdstip, verliezen zij de wedstrijd;
 • Leden die zich na de start van de laddercompetitie aanmelden, zullen onderaan de ladder worden toegevoegd;
 • De ladder wordt iedere periode opnieuw geloot. Het koppel dat op einde van de periode bovenaan de ladder staat wint de laddercompetitie en mogen zich de ladderkampioenen van TTV noemen! Hiervoor zal ook een prijs worden uitgereikt.
 • Bij blessures en overige gevallen beslist de laddercoördinator.

Willen jullie meedoen aan de laddercompetitie? 
Inschrijven kan via dit inschrijfformulier