Padel Zomercompetitie 2022

Bij TTV kun je deze zomer (2022) deel uitmaken van een team dat uitkomt in de KNLTB padelcompetitie. Je kunt als team spelen op vrijdagavond, zaterdag of zondag. De voorjaarscompetitie zal 5 speeldagen zijn, startend begin juni.

Speeldagen zomercompetitie 2022

Competitieaanbod

Op zowel vrijdag, zaterdag als zondag wordt er gespeeld in verschillende klassen. De competitie wordt eenmalig ingedeeld op basis van teamgemiddelde om padelspelers zoveel mogelijk tegen gelijkwaardige tegenstanders te laten spelen. De competitie is dus voor iedereen: beginners, licht gevorderden, gevorderden en wedstrijdspelers.

De padelcompetities op zaterdag en zondag zijn voor spelers van alle leeftijden. Op vrijdag kun je vanaf 15 jaar deelnemen. Voor padelspelers t/m 17 jaar wordt op zondag een jeugdcompetitie aangeboden. Ook deze competitie wordt ingedeeld op basis van teamgemiddelde.

Promotie en degradatie

Vanaf 2022 wordt tijdens alle padelcompetities gespeeld om promotie/degradatie. Hierdoor zal er een piramidale opbouw van klassen ontstaan, waardoor uiteindelijk de niveauverschillen in de klassen kleiner worden. De teamrechten gelden per competitie. Een team promoveert of degradeert dus naar dezelfde competitie het jaar daarna. Bijvoorbeeld: een team wordt kampioen in de Zomercompetitie 2022 en promoveert naar een hogere klasse in de Zomercompetitie 2023.

Eredivisie Padel

In 2022 wordt de CUPRA Eredivisie Padel (voorheen Topklasse) geïntroduceerd. De CUPRA Eredivisie Padel wordt gespeeld tijdens de Zomercompetitie (3 weekenden + play-offs) en Wintercompetitie (5 zondagen + play-offs). De speeldata in de zomer zijn 4, 5, 11, 12 en 18 juni. De play-offs zijn op 25 en 26 juni.

De KNLTB competitie wordt ingedeeld op actuele rating. Dit betekent dat alle speelsterktes bij elkaar worden opgeteld en aan de hand van het teamgemiddelde een speelklasse wordt toegekend.

• Topklasse (alleen zondag)
  • Hoofdklasse (alleen zondag)
  • 1e klasse (wedstrijdspelers)
  • 2e klasse (gevorderden)
  • 3e klasse (licht gevorderden)
  • 4e klasse (beginners)

Teams bestaan uit minimaal 4 spelers. Iedere combinatie van mannen en vrouwen is mogelijk.Er wordt geen onderscheid gemaakt tussen mannen en vrouwen waardoor iedereen met en tegen elkaar kan spelen.

Iedere speeldag bestaat uit 4 dubbelpartijen.

De kosten voor deelname per team is €150,00. Dit is inclusief ballen en schaal. Je kunt je aanmelden via het formulier hieronder. Je kunt je als volledig team aanmelden of individueel. Als je niet al een team hebt gaan wij kijken of we je kunnen plaatsen in een team.

Bardienst

Bij elke competitie geeft de captain van het team 4 mensen door die een extra bardienst moeten draaien. Wanneer je dus een competitieverband speelt draai je een extra dienst voor die bovenop de bardienst die je verplicht bent voor je lidmaatschap. Tenzij je team uit meer 4 personen bestaat, kan het zijn dat je captain jou uit roostert.

Inschrijven

Je kunt je aanmelden via dit formulier. Je kunt je als volledig team aanmelden of individueel. Als je (nog) geen team hebt, stuur ons dan een mailtje zodat wij kunnen kijken of we je kunnen plaatsen in een (nieuw) team.

Sluitingsdatum voor inschrijving is 10 april 2022.

Let op: Niet tijdig of onvolledig ingevulde formulieren worden niet in behandeling genomen.

Voor vragen kun je mailen naar [email protected]

Namens de padelcommissie,

Kitty Iding (VCL)