Dubbelen bij tennis en padel!

20 mei 2020


Vandaag hebben we het positieve nieuws gehoord dat er vanaf 20 mei weer gedubbeld mag worden door volwassenen.

De nieuwe afspraken zijn gebaseerd op de richtlijnen van de KNLTB . Deze richtlijnen zijn getoetst door het RIVM en NOC*NSF.  KNLTB zal komende week nog aanvullende richtlijnen geven m.b.t. het materiaalgebruik en 1,5 meter afstand.

LET OP: Deze nieuwe richtlijnen moeten nog wel worden goedgekeurd door de gemeente, het kan zijn dat de maatregelen moet worden teruggedraaid!

    

Je dient uiteraard de hygiëne maatregelen van het RIVM op te volgen en verantwoordelijkheid te nemen.

LET OP: Voor vrij tennissen door zowel senioren als junioren moet er via app of website worden afgehangen. (uitleg hierover, zie verder in het bericht)

Vrij tennissen/padellen jeugd t/m 18 jaar
Vrij tennissen kan alleen tijdens de trainingstijden (meeste werkdagen van 15.30 tot 19.00 uur) en maandag t/m vrijdag 10.00 – 12.00 kan er vrij worden getennist door de jeugd. LET OP: Vrij tennissen kan alleen als er toezichthouders zijn, wanneer een jeugdlid met een seniorlid speelt hoeft er geen toezichthouder te zijn.  

Vrij tennissen/padellen volwassenen (vanaf 19 jaar)  
Vanaf woensdag 20 mei kan er ook weer worden gedubbeld bij tennis en padel. Maximaal 4 personen op 1 baan. Wel via app of website afhangen.  

Padel rackets worden niet beschikbaar gesteld. Er zijn ook nog geen toss ochtenden, toss avonden en toernooien.  

Baan reserveren op afstand  
Sinds 11 mei mogen we alleen op afstand reserveren, dat betekent via de KNLTB ClubApp of via de website.

Het is niet mogelijk om via het fysieke afhangbord in het paviljoen af te hangen! Deze deur is afgezet met rood/wit lint en mag alleen in nood geopend worden om het AED apparaat te pakken wanneer dit nodig is. Dat betekent ook dat de lichten niet aangedaan kunnen worden, dus voorlopig kun je tot 22.00 uur afhangen 

HANG EERLIJK AF, 2 SINGELS ACHTER ELKAAR AFHANGEN ZODAT JE 1,5 UUR KUNT DUBBELEN IS ASOCIAAL EN NIET NETJES T.O.V. ANDERE LEDEN.

Wanneer dit opgemerkt wordt, wordt je pas voor 2 weken geblokkeerd voor afhangen. Leden mogen andere leden hier over aanspreken!

De handigste manier om af te hangen is via de KNLTB ClubApp, dus ons advies is om die te downloaden op je telefoon. Wanneer je die geïnstalleerd hebt; zoek bij vereniging op Teteringse, dan komt de TTV tevoorschijn. Nadat je de vereniging hebben geselecteerd, krijg je het inlogscherm. Hier kan je inloggen met je bondsnummer of je clublidnummer. Het bondsnummer (8 cijfers) staat op het pasje van de club of kun je opvragen bij de ledenadministrateur. Leden kunnen zelf hun wachtwoord installeren door op ‘reset mijn wachtwoord’ te klikken, dan wordt er een mail verstuurd naar het geregistreerde e-mailadres op hun lidkaart.   

Uitleg baan reserveren via de app   

Een baan reserveren kan ook via de website, je moet dan wel ingelogd zijn in mijnclub (zelfde inlog als de KNLTB clubapp), dan komt er rechtsboven op de site een blauw blokje te staan met Reserveer je baan, klik dit aan en klik dan op Baan afhangen en doorloop de stappen die het systeem aangeeft.
Een baanreservering voor 2 of 4 personen wordt door 1 persoon gemaakt, die dan de andere speler(s) toevoegt, je hoeft dus niet allemaal apart af te hangen. De personen die worden toegevoegd aan een reservering krijgen een mailtje dat ze een baan gereserveerd hebben met datum en tijd.  

De instellingen die gemaakt zijn voor het reserveren van een baan via de app of website zijn:         

  • Maximaal 1 reservering per dag        
  • Maximaal 3 reserveringen per week         
  • Je kunt vanaf 3 dagen van te voren reserveren tot 15 minuten voor aanvang         
  • Je kunt een reservering tot 60 minuten van te voren annuleren, doe je dit niet en je komt niet opdagen dan ben je al 1 van de 3 reserveringen in die week kwijt. We hopen dat iedereen hier goed naar kijkt en op tijd de baan annuleert wanneer je toch niet komt spelen, dit is wel zo netjes voor de andere leden die anders op de baan hadden kunnen spelen.  

Omdat de jeugd t/m 18 jaar alleen mag tennissen onder toezicht kunnen zij alleen de tijden afhangen waarop zij eerder al mochten vrij spelen. Van maandag – vrijdag tussen 10 en 12 uur en tussen 15.30 en 19.00 uur. Maar ook zij moeten dus via de app of website afhangen, anders is er de kans dat de baan door een ander afgehangen wordt.

Als er nog vragen zijn over het afhangen kun je een mailtje sturen naar [email protected]  

Jeu de boules
Ook is het mogelijk om te jeu de boulen. De regels zijn afgelopen week verstuurd naar alle leden en staan ook op de site. Er worden ook geen jeu de bouleballen beschikbaar gesteld door de vereniging.

Tennispaviljoen
Het tennispaviljoen blijft nog gesloten (in ieder geval tot 1 juli). Alle ingeplande bardiensten tot die periode worden uit het systeem gehaald. Mocht het paviljoen worden geopend, dan zal een ieder zijn doorgestreepte bardienst opnieuw moeten plannen uiteraard m.u.v. de extra bardiensten van de voorjaarscompetitie. Je krijgt hier tzt een bericht over.

Wij hopen jullie hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

Denk goed aan jezelf en anderen, blijf gezond!    

Namens het TTV bestuur:  Ad, Susan, Judith, Kim, Nico en Kitty  

20 mei 2020          

Nieuwscategorieën