Tenniskids

Wat is Tenniskids?

Tenniskids wil kinderen op een leuke manier laten kennis maken met tennis. Tenniskids is hoofdzakelijk ontworpen voor kinderen, maar eigenlijk is het een leuke manier van tennis spelen dat gebruikt kan worden voor alle leeftijden en niveaus. Jonge of onervaren spelers krijgen de mogelijkheid om de vaardigheden en de tactiek van tennis te leren en eigenlijk het spel te spelen. Tenniskids gebruikt drie kleuren in de opeenvolging van verkeerslichten die de vooruitgang van kinderen in tennis in kaart brengen.
• Tenniskids fase Rood
• Tenniskids fase Oranje
• Tenniskids fase Groen
Tenniskids is het eerste stadium van tennis waarin de kinderen geleidelijk aan volgens de juiste techniek vorderen. De baanlengte, racketlengte en de verschillende soorten ballen zullen toenemen of veranderen in het proces, wanneer kids er klaar voor zijn op een groter veld te spelen. In het programma van Tenniskids zijn de behoeften van jonge kinderen het belangrijkste.

Waarom Tenniskids?

Kinderen die voor het eerst gaan tennissen en gelijk beginnen op een groot veld verliezen snel hun interesse. De rally´s zijn kort, de ballen stuiteren over hun hoofd en ze zijn het langste bezig met ballen rapen. Daarom is Tenniskids zo belangrijk!
Een stimulerend Tenniskidsprogramma dat speciaal is ontworpen voor kinderen zal de mogelijkheid bieden tennis op een ´toffe´ manier te leren, tennis is namelijk fun!
Om u geïnspireerd te krijgen volgen hier een aantal feiten over Tenniskids.
• Het aanmoedigen van een jonge speler naar het volledige tennisspel, het voortbouwen op alle goede dingen die uit vorige wijzigingen van het spel te voorschijn kwamen (zoals kort tennis en overgangstennis).
• Tenniskids kan gespeeld worden op alle verschillende ondergronden.
• De oefeningen dragen bij aan het basisprincipe van het tennisspel.
• Speel buiten en binnen.
• Oudere kinderen en volwassenen die beginnen met tennis, profiteren ongetwijfeld van het gebruiken van verschillende soorten tennisballen. Door gebruik te maken hiervan is het gemakkelijker om de grondbeginselen te leren.
• Tenniskids is ook geschikt voor mensen met een handicap.
• De drie fasen worden opgebouwd in termen als baanlengte, balsnelheid, lente van het racket en verschillende oefeningen.
• Kinderen hebben les in groepen, als kinderen competitie gaan spelen, gebeurd dit in teamverband. Kinderen vinden het leuk met vriendjes/vriendinnetjes te tennissen.
• Het is een systeem met diploma’s dat verschillende baanlengtes gebruikt, verschillende soorten ballen en rackets die aangepast zijn aan de grote van het kind.
Meer informatie over tenniskids op : www.tenniskids.nl